Feeding the World Population of tomorrow in a circular economy


Multiphase Dryers heeft drogers ontwikkeld die gericht zijn op het valoriseren van laagwaardige restwarmte, restwarmte benutten we rechtstreeks typisch vanaf 50 graden Celsius, bij lagere temperaturen met tussenkomst van een efficiënte warmtepomp. Deze drogers zijn onder andere in te zetten voor het betaalbaar en on-site drogen van Food & Beverage bijproducten. De drogers kunnen echter ook ingezet worden om bestaande productieprocessen efficiënter te maken. Zo produceren veel gangbare droogprocessen restwarmte in de vorm van warme, vochtige lucht die rechtstreeks benut kan worden om het te drogen product in één van onze drogers voor te drogen.

Onze drogers zijn ontwikkeld met het oog op het wegnemen van een belangrijke horde voor de biobased en circulaire economie. Biobased grondstoffen en F&B reststromen bevatten veel vocht en zijn daardoor bederfelijk en lastig op te waarderen. Drogen met een gangbare droger kost veel hoogwaardige warmte, typisch gevormd uit aardgas, elektriciteit of zelfs steenkool.
De condenserende drogers van Multiphase Dryers kunnen daarentegen aangedreven worden door laagwaardige restwarmte die nu nog vaak letterlijk via een schoorsteen vervliegt.

Download hier een algemeen informatieblad over onze drogers: