Feeding the World Population of tomorrow in a circular economy


Multiphase Dryers heeft drogers ontwikkeld die gericht zijn op het valoriseren van laagwaardige restwarmte. Deze restwarmte benutten we rechtstreeks vanaf ±50 graden Celsius en bij lagere temperaturen met tussenkomst van een efficiënte warmtepomp. Onze drogers zijn onder andere in te zetten voor het betaalbaar en on-site drogen van Food & Beverage bijproducten. De drogers kunnen echter ook ingezet worden om bestaande productieprocessen efficiënter te maken. Zo produceren veel gangbare droogprocessen restwarmte in de vorm van warme, vochtige lucht die rechtstreeks benut kan worden om het te drogen product in één van onze drogers voor te drogen.

Onze drogers zijn ontwikkeld met het oog op het wegnemen van een belangrijke horde voor de biobased en circulaire economie. Biobased grondstoffen en F&B reststromen bevatten veel vocht en zijn daardoor bederfelijk en lastig op te waarderen. Drogen met een gangbare droger kost veel hoogwaardige warmte, meestal nog geproduceerd met aardgas, elektriciteit of zelfs steenkool.
De condenserende drogers van Multiphase Dryers kunnen daarentegen aangedreven worden met laagwaardige restwarmte die nu vaak nog letterlijk vervliegt via een schoorsteen.

Download hier een algemeen informatieblad over onze drogers: